Press på større utleieboliger

Press på større utleieboliger

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for september 2012 viser at det i denne måneden i snitt kostet 8 142 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en oppgang på 1,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 5,4 prosent. 

I snitt kostet det 10 769 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i september 2012, dette er en nedgang på 1,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 2,5 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 13 865 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 0,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,3 prosent. Det har kun en gang tidligere blitt registrert en høyere snittpris på slike boliger.

– Det er nå et roligere leiemarked og toppsesongen er over. Vi ser likevel at det er press på enkelte deler av leiemarkedet. Tidligere har det vært et stort press på de minste utleieboligene, nå ser vi dette på 3-roms leilighetene, sier daglige leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

Han legger til at det er færre folk på visingene og at hvis man setter leien for høyt, så kommer det ikke folk på visning. Samtidig får Utleiemegleren tilbakemeldinger fra kunder om til tider svært så heftige budrunder.

– En trend i sommermånedene har vært private utleiere som har arrangert budkrig om leilighetene sine. Dette er en negativ trend som på sikt skaper flere utkastelser og et mer usikkert leiemarked, sier Skogheim.

Trondheim:

I snitt kostet det 10 235 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i september 2012, dette er en oppgang på 9,5 prosent sammenlignet med måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 7,0 prosent.

– Høysesongen er nå over og studentene har stort sett funnet seg bolig. Samtidig er det færre ledige utleieboliger, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim Solveig Hjallen Moan.

Hun legger til at de de boligene som fortsatt er ledige i markedet går fort ut. 

Stavanger:

I snitt kostet det 12 700 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i september 2012, dette er en oppgang på 10,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 9,1 prosent.

Romerike:

I snitt kostet det 8 491 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i september 2012, dette er en nedgang på 4,5 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 7,6 prosent.

– Vi merker at semesterstart er i gang og «sommertrykket» har roet seg. Det er nå lettere å være på boligjakt enn før sommeren.  Det er også noen færre boliger til leie på Romerike enn i august, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Bærum:

I Bærum er prisene stabile.

– På Lysaker er det litt varierende, men det kommer bra med oppdrag inn. Vi ser at spesielt en del større boliger i prisklassen rundt 20.000 kroner per måned blir leid ut, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Lysaker, Tom Anders Andersen.

Han legger til at kontoret har stor pågang av firmakunder som ønsker å leie mindre leiligheter på leiligheter på Fornebu og Lysaker.

Bergen:

I snitt kostet det 11 666 kroner å leie en 3-roms leilighet i Bergen i september 2012, dette er en oppgang på 6,3 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 16,3 prosent.

– Vi har hatt bra trykk fra folk som ønsker å leie i september også. Det har riktignok, som vanlig, vært noe roligere enn i august, men det er altså fortsatt stor interesse for de fleste typer boliger, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Bergen, Eirik Hove.

Drammen: Utleieprisene i Drammen er stabile.

– Leieprisene har stabilisert seg etter en hektisk sommer. Utbudet av boliger på Finn.no i Drammen har vært langt høyere nå enn på samme tid i fjor, faktisk over det dobbelte i september, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Choose a Rating