Ferie på krita, ikke så smart?

Vi blir fristet som aldri før med tilbud som “kjøp nå og betalt om 6 måneder” eller “reis på ferie i dag, betal ferien neste år”. Vi sitter ikke på noen tall på hvor mange som velger å handle på kreditt men det er nok flere enn vi tror som kjøper produkter på slike avbetalinger. Men hvor lurt er det egentlig? Det er ikke særlig smart, du bør aldri kjøpe noe du ikke har råd til.

Vi unner alle en tur til sydligere strøk eller en ny TV men poenget er at hvis du velger å kjøpe på avbetaling så vil det innhente deg. Det er jo ikke særlig kult å betale for en TV i 5 år eller betale fjorårets ferie med årets feriepenger? Men vi mennesker handler ofte på impuls og det kan veldig fort bli veldig dyrt.  Du bør alltid tenke konsekvensene av slike handlinger da det koster fort veldig mye penger og du kan ende opp i gjeld: klikk her for å lese mer om det temaet.

Et eksempel er en mobiltelefon i fra Elkjøp som koster 4999,- kr. En ganske dyr telefon, men Elkjøp frister med å betale 99,- kr i måneden. Da vil du  inkludert gebyrer betale for telefonen i 5 år. Prisen blir totalt da på godt over 4999,-. Da er det kanskje bedre å kjøpe en telefon man har råd til?!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Choose a Rating